Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Κατά κοινή ομολογία, το ελληνικό σχολείο δεν παρέχει τα γνωστικά εφόδια που είναι αναγκαία για την πολιτική, νομική και κοινωνιολογική εκπαίδευση των μαθητών του και οφείλει να εντείνει την καλλιέργειά τους αντί να περιορίζει τις ώρες διδασκαλίας των σχετικών μαθημάτων και να τα εξοβελίζει από το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, προωθώντας ταυτόχρονα μια παρωχημένη αντίληψη σχετικά με το τι πρέπει να περιλαμβάνει η μαθησιακή διδασκαλία. Επομένως σήμερα η Πολιτεία οφείλει να διευκρινίσει και να εξηγήσει τι είδους πολίτες και ποια εκπαίδευση επιθυμεί να επιβάλει σε ένα ζήτημα βαθιά θεσμικό και πολιτειακό. Με τις ρυθμίσεις λοιπόν αυτές, χάνονται οργανικές θέσεις τίθενται ακόμα και ζητήματα της ίδιας της ύπαρξης και συνέχισης του ίδιου του κλάδου Κοινωνικών Επιστημών στο μέλλον.
Αυτονόητα, οι θιγόμενοι εκπαιδευτικοί, των οποίων μάλιστα το ατομικό συμφέρον συνάδει, εν προκειμένω, με το δημόσιο συμφέρον, κατά τα ανωτέρω, μπορούν και πρέπει να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τόσο σε επίπεδο προσωρινής όσο και οριστικής δικαστικής προστασίας για την εν γένει εχθρική συμπεριφορά της Πολιτείας.
Για τους λόγους αυτούς, απαιτείται – παράλληλα με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη – η άμεση συλλογική αντίδραση και ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου (είτε της παρούσας είτε όποιας προκύψει μετά από ενδεχόμενο ανασχηματισμό), για την αναθεώρηση των ρυθμίσεων αυτών όσο πρόσφατες και να είναι.
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί ώστε να ενταχθούν στις ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει από το δικηγορικό μας γραφείο.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDXWTGWIcqBEoBNYDDBv-0IioZ9IPAPiMP7rzJWVpApw79Xw/viewform?usp=sf_link